Geslaagde 18e editie Veulenveiling Maren-Kessel !!!!

De veulencollectie werd positief ontvangen. Zowel op dressuur- als ook op springgebied was er een goed aanbod. Met name jonge hengsten als Guardian S en Grandorado waren ruim vertegenwoordigd.

 

Het imponerende bruine  hengstveulen Loveley was met  €  13.000,00 de veilingtopper. Loveley is van Harley VDL uit een Elitemerrie van Clinton. De grootmoeder is een halfzus van Mermus en Odermus. Loveley werd ingebracht door Hans van de Weerdt en werd zal naar Amerika vertrekken. Met € 12.000,00 was Levi B (Humberto ASK x Andiamo) de opvolger qua prijs. Dit met veel souplesse bewegende merrieveulen gefokt door Jan Kemps blijft in Nederland.

 

 Het duurste dressuurveulen was van Trafalgar. Deze Lugano GLN werd door dhr. G. van der Linden gefokt uit de Burggraafmerrie Fame GLN. Dit veulen had een zeer imponerend optreden. Het mooie sterk bewegende vosmerrieveulen Lafhira had duidelijk de opdruk van haar vader Briar meegekregen. Ze komt uit een stermerrie van Westpoint en werd verkocht voor € 10.000,00. Lafhira werd ingebracht door J. Toes.

 

Het interessant gefokte merrieveulen Lucinda, een Mr. Blue uit een ster prestatiemerrie van Concorde gaat voor het mooie bedrag van  €  9.500,00  naar Engeland. Het prachtig gemodelleerde en sterk bewegende hengstveulen Lambesi (Zambesi x Elite sport springen van French Buffet xx) gefokt door dhr. W. van den Heuvel bracht €  9.000,00 op en gaat naar Egbert Schep.

De gemiddelde prijs lag 5 % hoger als vorig jaar. Opvallend was dat de gemiddelde prijs voor de merrieveulens hoger was dan voor de hengstveulens.

De buitenlandse belangstelling was goed; er werden veulens verkocht naar Amerika, Engeland, Italië, België en Duitsland.